Open Folkcamp Wiki:Privacybeleid

Uit Open Folkcamp Wiki
Naar navigatie springenNaar zoeken springen

Wat is privacy

Het probleem met privacybeleid is dat de meeste mensen het idee hebben dat hun gegevens niet misbruikt kunnen worden. Totdat blijkt dat jouw eigen e-mail adres gebruikt wordt om reclame-e-mail (spam) naar anderen te sturen. Je telefoonnummer van het Internet geplukt wordt om je elke dag te bellen met een 'fijne' aanbieding. En ga zo maar door.

Ernstig is het wanneer je gegevens worden gebruikt om je bankrekening te plunderen, te achterhalen wanneer je op vakantie bent om zo je huis te kunnen leegroven of je elektronische identiteit gebruikt wordt om elders criminele activiteiten te ontplooien.

Ook kan het voorkomen dat je in een sollicitatieprocedure geconfronteerd wordt met de informatie die door je potentiële nieuwe werkgever op Internet over jou gevonden wordt. Informatie buiten de juiste context kan en zal vaak verkeerd geïnterpreteerd worden.

Er wordt inmiddels meer geld 'verdient' met het misbruiken van gegevens die via Internet zijn gevonden dan aan drugs. Dat geeft te denken niet waar!?!

Bereikbaar/vindbaar zijn

Het is niet nodig om op deze site persoonlijke gegevens achter te laten. Via de gebruikerslijst kun je mensen waarmee je contact zoekt een e-mail sturen (met daarin eventueel nadere gegevens over jezelf). De inhoud van via deze wiki verzonden e-mail wordt niet opgeslagen op deze site (mogelijk wel door de ontvanger/geadreseerde van de mail).

Wanneer jezelf vindbaar wil zijn, is het voldoende om een gebruikersaccount voor jezelf aan te maken: gebruiker aanmaken (Let op dat je niet meerdere gebruikersaccounts aanmaakt). Je e-mail adres wordt niet bekendgemaakt (weergegeven op de site), maar nadat je het e-mail adres via de link in een toegezonden e-mail bevestigd hebt, ben je voor anderen via e-mail bereikbaar.

Geen deelnemerslijsten

Er worden van de Open Folkcamps geen deelnemerslijsten gemaakt. Dat is omdat we niet verantwoordelijk willen zijn voor misbruik van gegevens en omdat het beter is wanneer mensen zelf kunnen beslissen wanneer ze hun gegevens met iemand willen uitwisselen. Daarnaast is het ook praktisch ondoenlijk omdat er altijd mensen langs komen waaien, die dan vervolgens wel of niet op een lijst terecht komen. Helaas ontbreekt daardoor ook een lijst waarop staat hoe vaak je op Open Folkcamp was.

Op de hoogte blijven

Je kan, wanneer je een gebruikersaccount hebt op deze site, jezelf op de volglijst zetten voor bijvoorbeeld de hoofdpagina. Je krijgt dan automatisch een mailtje wanneer er iets wijzigt op die pagina. Daarnaast houdt Frank een e-mail-lijst bij van mensen die de aankondiging van Open Folkcamps willen ontvangen. E-mail vanuit die lijst wordt verzonden zonder de ontvangers bekend te maken (BCC).